Оголошено список учасників Rally Norway
10:23
Організатори другого етапу Чемпіонату світу з ралі 2009 року, ралі Норвегія, опублікували офіційний список учасників. У ньому значиться близько 50 екіпажів.

Як і очікувалося, у основних команд склади екіпажів, які будуть набирати очки в командному заліку, не змінилися. У Citroen це Себастьян Льоб і Дені Сордо, а у BP-Ford - Мікко Хірвонен та Ярі-Матті Латвала.

За Citroen Junior Team поїдуть Конрад Раутенбах, Євгеній Новіков і Себастьян Ожьє. А за Stobart VK-Ford виступлять Меттью Вілсон, Урмо Аава і Хенінг Солберг.

Петер Солберг і його штурман Філ Міллс заявилися як приватна команда Petter Solberg Rally MSN Edition. Проте до сих пір не ясно, на якій машині вони будуть виступати! На початку тижня з'явилися чутки про те, що Петер придбав для цієї мети Citroen Xsara WRC, однак в своєму блозі норвежець категорично їх спростував, заявивши, що поки ще нічого не вирішено.

Також у Норвегії відбудеться дебютний виступ у Чемпіонаті світу 2009 року молодого норвежця Мадса Остберга, який поїде за команду Adapta World Rally Team. На своїх домашніх трасах Мадс поведе в бій Subaru Impreza WRC2008, практично точно таку ж, на якій виступав у минулому році Петер Солберг.

Також у Норвегії виступить і команда Пітера Ван Меркштейна Van Merksteijn Motorsport. До її складу входять сам Пітер і його син Пітер Ван Меркштейн-молодший. Команда буде використовувати Ford Focus WRC. Взагалі-то дебют Меркштейнів був запланований на ралі Ірландія, але він був відмінений з-за участі Пітера-старшого в ралі-рейді Дакар-2009. В результаті Норвегія стане першим з семи запланованих етапів, на яких буде виступати Van Merksteijn Motorsport в WRC-2009.

Всі ще дуже добре пам'ятають тепле і сире ралі Швеція, яке було в минулому році.. Однак поки що погодні умови в Норвегії виглядають досить оптимістично. Не так давно на сході країни, де і проходитиме гонка, пройшли рясні снігопади, а температура повітря не підіймається вище -10 градусів. Синоптики обіцяють, що така погода протримається ще досить довго, так що цілком можливо, що нас очікує дійсно Сніжне ралі, що стартує 12 лютого в Осло.

Переглядів: 1006 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |